maanantai 13. huhtikuuta 2015

Spring Break: UP

En jaksa nyt hirveesti kirjottaa ja muutenki mun pitäis ehkä ennemminki käyttää aikani esseen kirjottamiseen, jonka palautuspäivä on huomenna. Laitan kuitenki tästä viikonlopusta muutaman kuvan. Tää viikko oli siis Spring Break, ja meijänhän oli tarkotus mennä jo keskiviikkona UP:hen, mutta suunnitelmiin tuli muutoksia ja ei valitettavasti päästy lähtemään kun vasta perjantaina eikä siks ehittykään tekemään niin paljoa. Oli kuitenki ihana päästä vähän pois täältä kotoota, kun oli koko alkuviikon katellu kaikkien Florida-kuvia... 
Lähettiin perjantai aamuna aikasin ajamaan pohjoista kohti ja ajomatka kestikin yhteensä 5-6 tuntia (en oo ihan varma koska nukuin 90% ajasta).  Iltapäivällä saavuttiin perille Marquette-nimiseen kaupunkiin, jossa ajellessa heti meitä tuli vastaan mielenkiintosen näkönen kauppa. Tien varrella oli iso kyltti "Touch of Finland", joten sinnehän oli pakko heti ekana mennä. 



 Fazeriaki olis ollu, mutta en sitte kuitenaan viittiny maksaa 8 dollaria yhestä levystä. Ajattelin, että selviin ehkä tän reilun kuukauden vielä ilman. 
 Jotenki niin hassua mutta samalla kotosaa nähdä näitä tuotteita ja ylipäätään suomen kieltä joka puolella.

 Tuolla oli myös muuten aika paljon lunta vielä koska toi on niin pohjosessa, mutta tosi lämmin oli silti!




 Marquette oli mun mielestä tosi kiva pikkukaupunki. Asiaan tosin vaikutti ehkä sekin, että ilma oli super hyvä ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Toi kaupunki on kuitenkin veden äärellä, joten se oli yleisesti tosi kaunis. Kävi myös ilmi että muissakin souvenir-kaupoissa myytiin kaikkea Suomi/Skandinavia -krääsää, mutta tosi kalliilla tietty. Olis tehny mieli ostaa kaikkea vaan koska tuli niin kotosa olo. Lopulta ostinki hapankorppupaketin 5 dollarilla... Mutta oli pakko ostaa jotain.

 Sunnuntaina takaisin kotiin tullessa pysähdyttiin taas Mackinac Bridgellä (sama jossa tehtiin bridge walk sillon ihan mun ekalla viikolla täällä ollessa), joka yhdistää Lower ja Upper Peninsulan. Tää, ja ylipäätään koko UP ja rannikkoalue on upee ja harmittaaki etten pääse kesäaikaan näkemään tätä kaikkea. Oon vaan googlaillu kuvia ja on kyllä ihan sairaan hienon näköstä. Joskus mä haluun tulla tänne keskellä kesää ja nauttia kaikista rannoista ja näköaloista. 






Takaisintulomatka meni myös oikeestaan kokonaan nukkuessa, minkä takia nyt ei väsytäkkään yhtään. Ehkä ihan hyvä, koska olis tosiaan se essee vielä kirjottamatta... hups. Tässä on enää joku reilu 20 koulupäivää (!!) jäljellä, niin alkaa jo pikkuhiljaa laiskistua kouluhommien kanssa. Ylipäätään voi jo melkeen sanoa, että muutama viikko jäljellä. Jokaiselle viikonlopulle on jo suunnitelmaa, eikä millään ehi/voi tehä kaikkea mitä haluis. Mutta en voi valehdella ettenkö just nyt jo vähän haaveile kotiintulosta...

♥: Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti