lauantai 11. lokakuuta 2014

Frankenmuth

Tuntuu et postasin viimeks sekuntti sitte koska aika menee täällä niin nopeesti, mutta siitäki on jo pari viikkoo! Nyt lupaan oikeesti alkaa kirjottamaan enemmän. Täällä vaan arki tuntuu jo niin tavalliselta arjelta eikä koko ajan jaksa ottaa kaikesta kuvia jos ei tapahdu mitään erikoista.
Tänään kuitenki tehtiin jotain tavallisesta poikkeavaa ja suunnattiin mun hostmumin, sen kaverin ja Tuvan kanssa Frankenmuth-nimiseen kaupunkiin viettämään päivää.

Ajomatka kesti pari tuntia ja meijän eka kohde oli... MAAILMAN SUURIN JOULUKAUPPA. 
 Olin vissiin liian innoissani tai jotain, koska koko vierailu alko sillä, että olin kävelemässä ton kuusen viereen ottamaan kuvaa tosta lumiukosta ja onnistuin kaatumaan suoraan tohon laatotukselle. Tietenki mul oli mun järkkäri kädessä ja siinä sekunnin sadasosassa ku tajusin kaatuvani yritin vaan kaikin keinoin suojella sitä ja ku makasin siin maassa niin muut kysy että onks kaikki hyvin ja sanoin vaan että "I'm okay but I don't know about my camera". Kamera selvis onneks myös mutta mun suojeluyrityksen ansiosta kädet ja kyynärpää oli verillä ja eiku customer serviceen hakemaan laastareita. Ja koska olihan tää aika vakava tapaturma ja laastareiden saaminen on myös iso juttu, meijän piti täyttää oikeen paperit siitä, miten, missä ja milloin tapaturma sattu, olinko kenties lääkkeiden vaikutuksen alaisena yms. Ja tarvittiin myös todistajia... Siin vaiheessa jo vähän nauratti koko touhu. Mutta kun oltiin varmaan se 45minuuttia säädetty niin voitiin vihdoin mennä sinne itse kauppaan...

 ...Mutta sitten todettiin, että ollaan liian nälkäsiä ja päätettiin mennä eka kaupungille syömään ja kiertelemään.




 Frankenmuth on siis saksalainen/saksalaismainen kaupunki, joten monet kyltit ja kauppojen nimet oli saksaks ja Saksan lippuja oli joka puolella. Ja väkisin tuli mieleen koko ajan mun paras kaveri joka on nyt Saksassa vaihdossa <3
 Kuten kuvista ehkä huomaa, syksy on saapunut Michiganiin!! Ja täällä on ihan sairaan kaunista! Tekee vaan mieli ottaa kuvia joka puusta ku niitä on niin paljon eri värisiä ja ahh tulee niin ihana fiilis pelkästään katellessa maisemia tähän aikaan vuodesta. Ei oo Suomessa musta näin kaunista syksyä.
 Sour Cream & Onion -ötököitä. Tuva ei uskonu että nää on oikeita?? Tottakai ne on.
 SUOMI!!! Nähtyäni nää elättelin jo toiveita, että oisin löytäny Fazeria jostain, mutta ei :( (vinkvink ikävä suklaata)


Minä & Kesu <3
Käytiin tuolla syömässä crepesejä (?) ja ei tosiaan ollu ihan mun päivä kun ton kaatumisen lisäks onnistuin pudottelemaan lattialle sitä mitä yritin syödä... Mutta ainaki saatiin muutamat naurut aikaseks mun kustannuksella tänään:D

 Ja sitten takaisin sinne Joulukauppaan...



 Tuolla oli ihan sairaasti noita kuusenkoristeita ja ne oli lajiteltu sillee kategorioihin niinku ruuat, jalkapallo, tanssi, eläimet, maat yms... Ja siis niitä oli ihan kaikenlaisia.

 Tää on vaan niin outoo nähä Suomijuttuja Amerikassa?!
 Onks normaalii jos tulee kotosa olo siitä ku näkee oman maan rahoja..?

 Isä sun suklaata!!
 Tuolla oli loppujen lopuks tosi paljon kaikkia juttuja myös Suomeks. Mutta olin aika pettyny ku ulkona oli kaikki liput Norjasta Brasiliaan, mutta EI Suomea vaikka Joulupukki nimenomaan on Suomesta.


Onnelliset oman maan lippujen löytäjät :) Miten voikaan tulla niin iloseks siitä kun löytää kaiken joulukrääsän keskeltä oman maan lipun 3 dollarilla? <3 Ton lisäks ostin myös mukin, joulukalenterin ja joulukaakaoo.

♥: Tanja

1 kommentti: