lauantai 13. syyskuuta 2014

"Kasvattaako sun perhe poroja?"

Mulla ei oo oikeen taaskaan mitään kunnon pitkää kertomusta mistään joten tää on taas tällanen "vähän kaikkea sekasin" -postaus. Plus nää on taas kaikki kännykkäkuvia, joten laatu on sen mukaista. 

Meijän koulussa oli yks päivä esiintymässä joku random bändi. En oikeen tiedä miks, mutta kyllä mä tuolla mielummin istuin ku geometrian tunnilla. 

Tässä on muuten tää koulun kaappien lukko. Toi toimii sillee, että on kolmen numeron sarja, esimerkiks vois olla 13-21-40. Ja sitte pitää pyöritellä tota juttua edestakas ja pysähtyy tarkalleen noiden numeroiden kohalla, koska jos ei osu just oikeeseen kohtaan ni kaappi ei aukee. Ja se on yllättävän vaikeeta vaikkei siltä ehkä kuulosta. Kerroin jo aiemmin kuinka ne yhet opettajat vähä nauro mulle ku säädin ton lukon kaa... Yks toinen päivä se Channing Tatum -ope oli taas sillee että tarttenko mä kenties apuu mutta olin vaan sillee "I got this" ja jatkoin ton pyörittelyä epätoivosesti.

11. syyskuuta oli koulussa vähän erilainen päivä, koska tunnelma oli synkempi. Monella tunnilla puhuttiin 9/11 -iskuista, ja vaikka se tuntuu näin suomalaisestaki kauheelta niin kyllä sen huomas miten voimakkaasti se on vaikuttanu amerikkalaisiin. Opettajat kerto juttuja siitä, kuinka ne muistaa tarkalleen jokaisen yksityiskohdan siitä päivästä kun toi tapahtu. Kuinka tässäkin Michiganin pikkukaupungissa oli vallinnu yleinen paniikki ja ihmiset pelkäs ihan hulluna seuraavaa iskua. Ne kerto, kuinka koulussa oltiin laitettu telkkarit päälle ja kaikki oli nähny reaaliajassa sen toisen lentokoneen törmäyksen torniin. Katottiin myös hissan tunnilla videota siihen liittyen ja tuli tosi surullinen fiilis, vaikka olikin nähny niitä aiemminkin. 
Täällä muuten ei saa koulussa pitää hattua päässä, mutta siinä säännössä ei oo kyse kohteliaisuudesta vaan siitä, että hatun alle vois piilottaa aseita. Sellasia hattuja, joissa on koulun logo saa kuitenki pitää. Ja niitä monet pitääki ja muutenki on ihan ok tulla koulun vaatteissa kouluun. 
Tässä on muutamia kuvia mun koulusta. Kuten ehkä voi huomatakin, koko koulu on sisustettu koulun värin, vihreän, mukaan. Tää rakennus on sinänsä iso mutta myös tosi selkee. Alimmassa kuvassa näkyy ruokala, tosin toi kuva on otettu illalla jolloin noi pöydät on nostettu tollee pois. 

Yks ilta cheerleading-treenien jälkeen mentiin siskon kaa Greenvilleen syömään kiinalaiseen ravintolaan. A) se oli ihan sairaan hyvää. B) se oli buffet ja makso vaan 7 euroa. 

Lisää ruokakuvia! Ei tällä ruualla ainakaan laihdu. Mut tällaset ravintolahampparit vaan on niin hyviä<3 Ja kyllä täällä syödään paljon epäterveellistä ruokaa mutta toisaalta onneks mulla on myös 5 päivänä viikossa treenit.
Tää on koulun ruokavaihtoehdoista ehkä se järkevin. Tää on tietty aika kallista loppujen lopuks, mutta mielummin mä syön wrappeja joissa on vihanneksia ja jotain lihaa sisällä kun niitä valmishamppareita/pizzoja. Tuolla on siis joka päivä tarjolla eri vaihtoehtoja. Yleensä on just pizza ja sitte hamppari & ranskalaiset ja jotain kämäsiä valmissalaatteja, joita en oo nähny kenenkään syövän. Mutta sitte on myös deli bar, eli vähän niinku subway, jossa voi valita ite leipään tai wrappiin täytteet. Jokaisen aterian kanssa pitää ottaa maito (=maito/mehu/suklaapirtelö) ja hedelmä, jotta ateria olis terveellinen. Koska sehän että syö pizzan kanssa omenan tarkottaa sitä, että se ateria muuttuu terveelliseksi :D


Elisa (Italia), minä, Vanessa (jenkki) & Tuva (Norja)

Ihan perus pekoni-sipsi-suklaa.
Oon joulufani mutta ei nyt vielä ehkä tarvitsis myydä joulukoristeita. Toi oli joku sellanen pikkukauppa yhen ravintolan yhteydessä.
Harmi että noi tossut oli vauvoille... Katja/Kesu/Laura/äiti/isä tunnistatte ainaki varmaan noi tossujen hahmot?! 


Aluks ku tulin tänne niin mulla ei ollu mitään ongelmia enkun kanssa, koska oli niin asennoitunu puhumaan toista kieltä. Nyt mitä kauemmin oon ollu täällä, sitä enemmän rupeen vahingossa lipsauttamaan sanoja tai jopa lauseita suomeks. Se on super ärsyttävää, mutta kun oon selittäny tästä mun "ongelmasta" muille vaihtareille niin ne on sanonu ihan samaa. Kyllä mullekki välillä sanotaan norjaks tai italiaks jotain, joten en oo yksin:D
En oo myöskään koskaan tajunnut miten on mahollista ajatella toisella kielellä, mutta nyt seki on tapahtunu! Nimittäin välillä huomaan ajattelevani jotain ja hetken päästä havahdun ja tajuun, että ajattelin sen enkuks. Joka tapauksessa siis musta tuntuu siltä, että koska en oo kolmeen viikkoon puhunu suomea ääneen (muuta ku muutamia sanoja kissalle), mun pää on täynnä sanoja, jotka pitää sanoa ääneen. Sen takia päätin yks päivä skypettää nopeesti Lauralle, että sain vähä purettua sanoja mun suusta. Suurin osa ajasta tosin meni siihen kun huomasin mun huoneen katossa olevan jättihämähäkin ja yritettiin siskon kanssa hävittää se. Molemmat pelätään hämähäkkejä, mutta saatiin se kuitenki pienen suunnittelun ja järjestelyn jälkeen kadotettua. 

Tässä vielä yks kuva viime viikon pelistä:) Tänäkin perjantaina pidettiin siis koulussa jo tota asua. Jos viime viikolla ilmastointi ei toiminu niin tällä kertaa oli vähän liianki kylmä. Illan asu myös oli tällä viikolla pikkasen erilainen... Nimittäin meillä oli lämmittelyasu päällä sillä koko illan ajan sato kaatamalla ja se vesi oli tosi kylmää, koska asteita oli alle 10 celsiusta. Oli siis kiva seistä vaatteet läpimärkinä kivassa pikku tuulessa se 4x12min + se aika, jonka kello on pysähdyksissä kaikenlaisten syiden takia koko ajan. Vaikka kuinka olin innoissani kannustamssa niin ton pelin aikana keskityin kuitenki aika paljon kellon vilkuiluun ja toivoin, että se aika ois edenny vähän nopeammin. Positiivista oli kuitenkin se, että me voitettiin aika reilustikin ja se fiilis kun pääsi tuolta kotiin, sai lämpimät mukavat vaatteet päälle ja Mäkkäristä aterian, oli jotain niin ihanaa. 



♥: Tanja

8 kommenttia:

  1. Tää ei muistais noita tossuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petteri Punakuono -leffa?! Töppölelujen saari daa

      Poista
  2. Channing Tatum ei oo yhtä kova jätkä kuin sun isä!

    VastaaPoista
  3. Maanantai-aamuni tuntui tosi nihkeältä ja siksi piti vastoin normaalitapojani lukea sun blogisi jo näin aamupäivällä. Tekstisi saavat minut aina iloiselle tuulelle ja kuvitus kuorruttaa vielä kaiken. Jatka vaan samaa linjaa ja anna ajatusten tulla juuri siinä muodossa kuin ne ensimmäisen kerran kirjoitat. Siinä on jotain sellaista hauskaa ja elävää virettä, että kuulen sinun äänesi heittämässä läppää ja huokailemassa syvään lyhyiden random analyysien jälkeen.

    Tässä vielä 2 faktaa USA:sta. 1.Channing Tatum on ihan spede. 2. John Wayne ja Johnny Weissmuller olivat kovia jätkiä.

    Lennä turvallisesti ja matalalla siellä ihmispyramidien päällä.

    T: Embarassing-Uncle

    VastaaPoista
  4. hyvä tanjZAAAA<333 tuo mulle tuliaiseks machharonsseja

    VastaaPoista