sunnuntai 24. elokuuta 2014

Here I am

Noniin nyt vihdoin sain wifin toimimaan ja pääsin päivittelemään tänne. Mulla ois ihan hirveesti kuvia ja kerrottavaa! Joten tästä tulee nyt pitkä postaus.
Oon siis ollu täällä nyt yhen yön, mutta periaatteessa kauemmin poissa Suomesta mutta en nyt hahmota miten nää päivät menee niin ihan sama:D Vikan illan Suomessa vietin Cheekin Stadion-keikalla äidin, Katjan ja serkkujen ja tätien kanssa, ja täytyy kyl sanoo että oli ihan sika hyvä keikka!! Ja vaikken mikää mega Cheek-fani oo ni oli silti ihan pakko saada #kukamuumuka pipo ja paita...



Mutta nyt siis itse asiaan. Lauantaina koitti siis se hetki jota olin jännittäny varmaan eniten koko vaihdossa, nimittäin se itse lähtö. Pelkäsin että saisin jonku paniikin etten haluiskaan lähtee mut loppujen lopuks se oli jopa helpompaa ku luulin (mutta ei siis todellakaan helppoa). Meitä oli vissiin 10 suomalaista lähössä samaan aikaan ja lennettiin eka Kööpenhaminaan ja sieltä ruotsalaisten ja tanskalaisten kanssa Jenkkeihin. Ja se pitkä lento oli tosi tylsä ja pitkästyttävä, koska en saanu kunnolla unta mutta toisaalta ei ollu myöskään fiilistä lukee tai tehä mitään "hyödyllistä". Sain onneks kuitenki hyvät naurut mun parin kaverin tekemästä läksiäislahjavihosta, jossa oli mm. TO DO-lista mulle Jenkkeihin, tärkeitä sanontoja ja pelejä&leikkejä.

Nyt oon siis perillä Amerikassa ja meillä on tällanen 4 yön "Soft Landing Camp New Yorkissa". Alotetaan vaikka siitä, että me ei edes olla New Yorkissa, vaan New Jerseyssä. Tästä Soft Landing Campista on aina saanu sellasen kuvan, että ollaan NYCissä ja pyöritään vaan siellä ja shoppaillaan heti ku saavutaan perille. Mutta oikeesti esimerkiks ekana päivänä ei edes tehty mitään. Saavuttiin klo 15 paikallista aikaa Newarkkiin ja lentokentällä mietin et eihän tää ees tunnu Amerikalta ku eka asia minkä näki ku katto ulos oli IKEA. Kentällä piti muutenki jonottaa 40 minuuttia siihen tarkastukseen mikä tehään ku tulee Amerikkaan. Päästiin kuitenki parin tunnin jälkeen hotellille, jossa meillä oli pieni info ja sen jälkeen ei mitään ohjelmaa. Meijät jaettiin huoneisiin ja mä pääsin kahen tanskalaisen tytön kanssa, joista tosin toinen lähti jo tänään hostperheeseen.
Illalla sitte vielä syötiin ja siis täällä on sellanen systeemi, että meillä on 3 ruokaa, joista valita mitä haluaa syödä illalla. No, mul oli ihan hirvee nälkä joten otin Margarita-pizzan, joka ei sit kyllä livenä ihan vastannu odotuksia... Eikä ollu kyllä muidenkaan mielestä mikään maailman paras:D


Tänään oli sitte herätys soimassa kuudelta ja lähtö New Yorkkiin kaheksalta. Mentiin siis bussilla hotellilta NYCiin ja matka kesti ehkä puol tuntia. Ajeltiin yhteensä varmaan 8 tuntia, mutta pysähdyttiin välissä syömään ja aina välillä kattomaan paikkoja kävellen ja ottamaan kuvia.




Käytiin mm. Central Parkissa kiertelemässä. Oltiin aika vähän aikaa joten nähtiin vaan ihan pieni osa.  Ps. kaikki Gossip Girl -kattojat, tunnistatteko vikan kuvan? Tour guide esitteli meille muitaki paikkoja GG:stä, kuten Chuckin hotellin, jonka ohi ajettiin.




Pysähdyttiin tietysti Times Squarella ym. tärkeissä paikoissa. Eikä ollu ees kovinkaan paljon ihmisiä liikkellä koska oli sunnuntai. Toi sightseeingajelu oli tosi mielenkiintonen ja must oli oikeesti kiva kuunnella niitä juttuja:) Meille opetettiin mm. miten puhua niinku New Yorkilainen käyttäen oikeita termejä kuten Lowbro, Noho, Soho, Downtown, Uptown... jne. Opas myös kehotti meitä testaamaan New Yorkin hodareita. Ja ne pitää muuten tilata sanomalla "Gimme a dog" koska jos kysyy liian kohteliaasti, ne myyjät tajuu ettei tiedä miten homma toimii ja pyytää siitä hodarista 5-6 dollaria.


Käytiin pyörähtämässä Grand Central Stationilla, jossa syötiin myös ihan sairaan hyvät hampparit tollasessa Shake Shack -nimisessä paikassa. (Gossip Girlin kattojat taas huomio: tunnistatte varmaan ton asemarakennuksen?) Tossa vikassa kuvassa on sellanen kohta sieltä asemalta, että jos kaks ihmistä menee seisomaan tollasiin vastakkaisiin nurkkiin ja puhuu seinää vasten, niin se ääni kiertää tota kattoa pitkin ja kuuluu sille toiselle. Vaikee selittää mut kaikki testaili sitä ihan innoissaan:D

Frendien "talo". Sarja on kuvattu kokonaan Kaliforniassa mutta toi on se niiden talo. 




Mentiin aika lopussa vielä Brooklynin puolelle ottamaan noita pakollisia turistikuvia tuolta. Tossa ryhmäkuvassa on siis yks bussillinen vaihtareita, mut niitä busseja oli vissiin muutama lisää..? On meitä täällä varmaan 100 ellei enemmänki.

Oon ihan innoissani jokasesta eläimestä jonka nään ku on jo nyt ikävä omia koiria. Oli pakko ottaa kuva tosta oravasta ku se oli niin söpö ku se nakersi jotain ruokaa tossa:D

Tyypillinen näkymä ku kattoo ylöspäin New York Cityssä. Vähän jo ahistavanki näkönen mun mielestä.


Lopuks käytiin kattomassa World Trade Center. Yks iso hieno torni siinä on ja sitte niiden vanhojen tilalla on tollanen iso "allas" tai enemmänki kuoppa, jossa on vesiputoukset reunalla. Ton kuopan keskellä on toinen kuoppa, jossa on myös vesiputoukset, mutta niiden loppua ei pysty näkemään tuolta. Se kuulemma kuvastaa tavallaan ikuisuutta ja äärettömyyttä. Toi ei näytä oikeen miltään kuvissa, mut mun mielestä toi oli tosi vaikuttava livenä. Ja sitte tohon altaan yläreunoille on kaiverrettu jokaisen 9/11-uhrin nimet. Tuolla taustalla oli myös yks ainoo puu, joka oli selvinny WTC-iskujen raunioiden alla ja sitä oli pidetty 10 vuotta "hoidossa" ja nyt se on taas tuolla ja sitä pidetään selviytyjäpuuna.

Kaiken kaikkiaan oli tosi kiva ja mielenkiintonen päivä vaikka kyl väsytti ihan sikana koko ajan. Eikä me suomalaiset tajuta miten muut pohjoismaalaset on koko ajan niin energisiä ja riehuu vaan ku me vaan kärsitään jet lagista ja halutaan päiväunille:D Mut ehkä huominen shoppailupäivä saa meijätki vähän enemmän hereille!

♥: Tanja


1 kommentti:

  1. Kivaa luettavaa ja upeita kuvia! Tuo kuva, missa pilvenpiirtaj kurkottaa pilviin oli oikein tosi kiva. Innolla odotan jatkoa! -Karin

    VastaaPoista