tiistai 27. tammikuuta 2015

I fell in love with the Polynesian culture

En ees tiiä mistä alottaisin. Tää päivä oli ihan mahtava ja en voi muuta sanoa ku että oon jo nyt ihan rakastunu tähän kulttuuriin. Käytiin aamupäivällä sellasella "ananasfarmilla", jossa oli kaikkea mahollista ananasjuttua. Ei viivytty siellä kovinkaan kauaa, vaan mentiin pieneen rantakylään nimeltä Hale'iwa, jossa kierreltiin ja syötiin kuuluisat havajilaiset hampparit. Loppu päiväks ohjelmassa oli Polynesian Cultural Center, joka ei nyt suoraan sanottuna kuulostanu mitenkään erityisen innostavalta. Loppujen lopuks se osottautu joksiki ihan muuks ku mitä kuvittelin...




 Siellä ananaspaikassa pysty teettää ittelleen tollasen rannekkeen, jossa lukee oma nimi havajiks. Tanja on siis havajin kielellä Hau'Olimau, joka tarkottaa happy & cheerful. 





 Polynesian Cultural Center oli vähä niinku Disneyland, mutta noiden kulttuurilla ja ilman mitään huvipuistolaitteita. Tuolla oli siis esillä eri paikkoja, joissa tätä kulttuuria on Havajin lisäks, esimerkiks Fiji, Samoa, Tahiti jne. Päivä alko tollasella kanoottiparaatilla, jossa nää kyseiset kulttuurit esiinty ja se oli ihan sairaan siisti! Otin hirveesti videoita ja ajattelin yrittää koota jonku pidemmän videon tästä matkasta.
Ton lisäks käytiin mm. Hula-tanssitunnilla, jollain toisella tanssitunnilla jonka nimeä en muista, ukuleletunnilla, sekä katottiin pari esitystä, joissa noi ihmiset näytti kaikkia siistejä juttuja ja ne oli ihan sika hauskoja. Koko päivä oli täynnä naurua, kulttuuria, ystävällisiä ihmisä, alohaa ja maholoa. Ilta huipentu Ha-nimiseen loppushowhun (ha tarkottaa hengähdystä/hengitystä), joka oli ihan sairaan upee. Noi ihmiset esitti kaikkia tansseja ja lauluja, sekä teki kaikkee hullua tulen kanssa.



Tätä reissua on menny vasta pari päivää ja on ollu ihan täydellistä! Tästä päivästä varsinki jäi superhyvät fiilikset ja oon niin innoissani oppimaan lisää tästä kulttuurista ja koko paikasta. Täällä todellaki on sellanen yleinen rennon letkee fiilis ja kaikki on vaan ilosia. Tän matkan ohjaajatki on tosi cooleja ja rentoja ja must on kiva huomata, miten yhtenäistä tää meijän porukka täällä on. Muistan ku vuoden alussa Soft Landing Campilla kaikki oli oman maalaistensa kanssa ja puhu omaa kieltään toisin ku täällä: kaikki hengailee kaikkien kanssa ja koko ajan puhutaan englantia, vaikka oltais pelkästään suomalaiset keskenämme. Nyt oon ihan poikki ku kello on 12 illalla ja ollaan oltu jostaki klo 8 asti liikkeellä. Pakko siis mennä nukkumaan, koska huomenna pitää kuitenki jaksaa maata rannalla. Aloha!

♥: Tanja

2 kommenttia:

  1. Minkä järjestön kautta olet vaihtarina, ja ootko ollut tyytyväinen? :D Onko ollut jotain ongelmia ja jos on niin miten ne on saatu hoidettua? Mietin ite lähteväni vaihtoon, mutta en ollenkaan tiedä mikä järjestö olisi luotettava ja hyvä, kun noita mielipiteitä näyttää olevan vähän joka suuntaan... :o Eli voisitko suositella järjestöä, jonka kautta olet vaihtarina ja jos voit/et voi, niin miksi :D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon Exploriuksen kautta ja joo oon ollu tyytyväinen :) Täällä olon aikana mulla ei oo ollu mitään ongelmia, mutta tiedän ihmisiä joilla on ollu ja Exploriuksen väki on kyllä aina ollu auttamassa. Ennen vaihtoa kun tein sitä hakupakettia niin mulla oli "ongelmia" (epäselvyyksiä joidenki asioiden suhteen) mutta sain aina heti yhteyden ja apua kun soitin järjestön tyypeille :) Mulla ittelläni ei oo mitään valitettavaa Exploriuksesta ja voisin hyvin suositella sitä sen takia ja tietty myös siks, että se tarjoo Soft landing campin New Yorkissa ja Year ending camping Washington DC:ssä, sekä just näitä Havajin yms matkoja muiden järjestöjen kanssa yhteistyössä. Yks asia mistä en ehkä tykkää on se, että täällä jenkkien päässä toimii vastaanottava järjestö, ja Exploriuksella on näitä yhteistyökumppaneita monia, joten et voi tietää kenet niistä saat. Ei sillä hirveesti väliä oo, mutta esim mun vastaanottava on CETUSA jolla on vähän eri sääntöjä kun taas joillain muilla vastaanottavilla. Säännöt voi siis olla eri riippuen vastaanottavasta järjestöstä. Esim joillain jotka meni Exploriuksen kautta on eri vastaanottava ja niillä perheen ja kavereiden vierailut on sallittuja, toisin ku mulla ne on kaikki kielletty. Kanttii tutkii noita järjestöjä siis myös siltä näkökulmalta että miten se toimii täällä päässä, mutta ei toikaa nyt mikää ongelma oo:D Kauhee jaarittelu vastaus mut siis tiivistettynä: joo, suosittelisin Exploriusta :)

      Poista