keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Pearl Harbor

Yhtenä päivänä oli tosi pilvistä ja satoki välillä, mutta onneks toi huonompi sää sattu päivälle, jolloin sillä ei ollu niin väliä. Mentiin siis käymään Pearl Harborissa, joka on siis se paikka, jonne japanilaiset pommitti vuonna 1941. Onhan tota käyty läpi jo aiemmin historian tunneilla, mutta oli tosi mielenkiintosta päästä käymään paikan päällä. Ensin meille näytettiin 20 minuutin pituinen elokuva, joka sisälsi perustietoa siitä, mitä tapahtu. Sen jälkeen mentiin veneellä USS Arizona Memorialiin.




 Kyseessä oli tollanen rakennelma, joka on rakennettu sen uponneen laivan päälle, joten sen laivan osia pysty näkemään. Musta oli tavallaan hienoa, mutta outoa kuvitella, että seisoin sen saman laivan päällä, jota pommitettiin, ja jonka alla osa niistä menehtyneistä edelleen makaa.


 Rakennuksen sisällä oli iso seinä, jossa luki kaikkien menehtyneiden, mutta myös selvinneiden nimet. Koko paikka oli tosi vaikuttava.

Saatiin myös kunnia tavata kaks niistä pommituksista selviytynyttä miestä. Molemmat oli lähes 100-vuotiaita ja toinen kertoi käyneensä Suomessaki. Juttelin kummankin kanssa hetken ja otin yhteiskuvat, sekä ostin toiselta myös pienen elämänkertakirjan.








Pearl Harborin jälkeen käytiin pienellä sightseeing-ajelulla, tosin se oli kyllä kaikkien mielestä aika tylsä. Ajettiin vähän aikaa ympäriinsä bussissa ja ulkona sato, eikä se sightseeing muutenkaan ollu kovinkaan mielenkiintonen. Se ei onneks kestäny kauaa, vaan mentiin illalliselle sellaseen tosi kivaan surffi-tyyliseen ravintolaan ja sen jälkeen mentiin vielä hengailemaan biitsille illaksi.

♥: Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti